Vergeten Verzet van Dirk Bons en zijn zoons

               Vernoemd in een Amsterdamse straat, daarna weinig genoemd

Wens voor 2020 om niet te vergeten 

Excusez-le-mot, maar dat verzetsleven van Dirk Botterweg mag je curieus noemen en beschrijf ik daarom in een hele lange pagina.

Na twee terdoodveroordeling door het verzet zou je toch tot 5 mei 1945 onder- en wegduiken! Dirk Botterweg niet. Door misverstanden aangevallen in de rug bleef hij de strijd zoeken met de bezetter en kreeg uiteindelijk de kans bij die andere Dirk in Amsterdam. Hij ligt naast Ton op Eerebegraafplaats Bloemendaal.

Geweldig dat Bottterweg een plek heeft in een Tiels museum, dat een lokale omroep een reportage van een kwartier over hem maakte, dat die voor  een herdenking op 4 mei naar Zijpersluis, Bloemendaal en Amsterdam reisde,

Dirk en Ton Bons krijgen nu in deze site ruime aandacht, maar zij en de anderen van 'Reintje de Vos' verdienen ook een aparte plek. Daaraan ga ik werken, het  resultaat hoeft niet eens omvangrijk te zijn. Ik zie wel of er voldoende tastbaar materiaal en documentatie is. Ik sluit niet uit dat dit kan duren tot 2020, bij driekwart eeuw vrijheid.

Overigens, als ergens anders al (aan mij ontsnapte) aandacht wordt besteed aan verzetsgezin Bons in museale vorm, video of naderszins, houd ik me aanbevolen: