Deze site kan slechts op één pagina de widget voor een zoekopdracht bevatten. Link: ZOEKEN 

Puur familie

Alles in dit ‘digidocu’ draait om een moedig gezin in Amsterdam. Daarnaast kan het ook een familiekroniek worden, bijna achterin. 

Drie oomzeggers van Dirk Bons, dus ook neven van Ton, een zoon en een echtgenote woonden 4 mei de herdenking bij van  Zijpersluis. Voor de herdenkingen genoten we van die zeventig jaar vrijheid om ons te ontspannen in de duinen.

Van pagina Brandwijk voor de oorlog herhaaal ik de familiefoto. Die pagina was volledig gericht op Dirk, hier krijgen de ouders en alle kinderen aandacht.

Een pagina over Bonsen in Amerika verplaatste ik vanuit het hoofdstuk Home naar dit 'familiehoofdstuk.

Minder omvangrijk dan in Amsterdam, maar ook verzet in de familieboerderij

Nichtje Piny woonde lang bij haar oom Dirk en maakte de arrestaties mee. Ze had al twee keer moeten  rouwen om haar broertjes.

Neef Jaap was een belangrijke bron van foto’s en een document. Door een groot leeftijdsverschil leerden wij elkaar pas kennen toen ik in het najaar van 2014 materiaal zocht over oom Dirk. Helaas was onze eerste grondige kennismaking ook de laatste.

De amateur-onderzoeker naar het vliegtuigwrak bij de familieboerderij verdient een enorme waardering. Dat hij een nieuwe neef bleek te zijn is aanleiding voor extra aandacht in dit hoofdstuk

Tensltte aandacht voor de vrijheid die de jongere generaties vieren in 2014 en 2015.

Ooit, als ik bijvoorbeeld grafisch en digitaal overweg kan met schema’s en kaartjes, behoort genealogie tot de mogelijkheden. Ik beraad me ook over de omvang in aandacht voor de andere nakomelingen.

 

 


 

 

 


 


 

D