Een gelukkige keuze

Zonder technische voorkennis van het fenomeen website trof ik een host met een prettige zelfbouwsite. Als halve digibeet kon ik Dirkbons.nl toch in een maand metselen, vond een opmaak voor veel foto’s.

Weinig toeters en bellen. Voor een site vol dood en verderf bevalt de afwezigheid van iconen. Na verloop van tijd ontdekte ik kuren. Dat is normaal in de digitale wereld en tot nu toe oplosbaar.

Dat anderzijds een betaalbare website ook een eigen mailbox heeft, die automatisch doorstuurt naar de mijne, vind ik geweldig. Ik blijf me continu verwonderen over dergelijke digitale wonderen.

Veel nuttige 'kliks'

Het duurde lang eer ik ze ontdekte en 'monteerde': Bij een streep onder tekst kun je klikken naar  een andere pagina of een site. Een handje op een foto levert een uitvergroting op.

Overbekend bij de digi-generatie, bij de mijne blijft het wennen om daaraan te denken. Als ik die niet ben vergeten staat op elke pagina onderaan een snelle 'klik' naar de volgende (dus niet scrollen) en soms ook naar een pagina elders met verwante elementen.


Mailcontact: gerard@dirkbons.nl

Volgende pagina: Van het nageslacht